Over Hetty

Hetty van Dale-WilkensMijn naam is Hetty van Dalen-Wilkens. Opgeleid als oefentherapeut Cesar begon ik in 1983 mijn eigen praktijk. Na enkele jaren merkte ik dat ik de rol van het gevoel, het bewustzijn en de persoonlijke ontwikkeling in de oefentherapie Cesar onderbelicht vond.

 

Tijdens aanvullende cursussen kwam ik in aanraking met de authentieke haptonomie en ik raakte geboeid door de extra mogelijkheden van deze benadering. De haptonomie heb ik stap voor stap in mijn leven, zijnswijze en werk geïntegreerd. Dit heeft ertoe geleid dat ik nu enkel nog haptotherapeutisch werk onder de naam InVerbinding, Praktijk voor Authentieke Haptonomie.

 

Omdat mensen en relaties altijd in ontwikkeling zijn, hecht ik er grote waarde aan om regelmatig na- en bijscholingen te volgen en me te laten begeleiden door een supervisor.

Ik volgde mijn haptonomieopleiding onder andere bij Frans R. Veldman (WIH) en Truus Scharstuhl (STH).

 

Persoonlijke ontdekkingsreis

De haptonomie is en blijft voor mij ook een persoonlijke ontdekkingsreis. In het jarenlange persoonlijke groeiproces heb ik gemerkt dat er door innerlijk vertrouwen en doorzettingsvermogen veel te bereiken is. Door mijn eigen (in)voelende vermogens aan te spreken ontstaat er een sfeer van betrokkenheid, een basis voor veiligheid en vertrouwen.

 

Gevoel en lichaamsbewustzijn

Vanuit mijn eigen ervaringen zoek ik samen met jou als cliënt naar jouw mogelijkheden om anders dan je gewend bent met situaties, problemen en klachten om te gaan. Het gevoel en lichaamsbewustzijn staan hierin centraal en vormen jouw basis om steeds meer jezelf, autonoom en vrij te kunnen zijn, afgestemd op je eigen tijd en tempo.

 

In verbinding

Tijdens de haptonomische begeleiding kom je in verbinding met de ander en je omgeving en jezelf. Je ontdekt wie je bent, wat jouw waarden en waarheden zijn en wat goed voor je is. Het lichaam liegt immers nooit.