Haptotherapie in water

Haptotherapische begeleiding van volwassenen en kinderen kan ook in warm (zwembad)water plaatsvinden. Water heeft als eigenschap dat het je omvat en draagt; het vertraagt je bewegingen. Het verzacht je en brengt je bij jezelf.

 

Deze kwaliteiten gaan in het dagelijks jachtige leven vaak verloren. Warm water doet een groter appèl op je voelende mogelijkheden dan lucht. Dit zintuiglijke vermogen ken je al van ver vóór je geboorte en wordt als het ware weer gewekt.

 

Met water als omhulling kun je weer in contact komen met je innerlijk gevoel en je natuurlijke tastzin. De ervaringen die je in het water opdoet, neem je weer mee in je dagelijkse leven.

 

Groep in waterDe verbondenheid met de ander voelen en daarin jezelf niet verliezen.

De omhulling van het water en de aanwezigheid van ander voelen, kan tevens troostend zijn. Waarna er weer plaats kan komen voor andere gevoelens!

 

(foto: Marlijn van Dalen)

 

Ouder- en kindbegeleiding in water

Het is bijzonder voor jullie als jonge ouders om je kindje op een heel nieuwe manier te ervaren in het warme water van een zwembad. Haptonomische ouder- en kindbegeleiding in water is bedoeld voor kinderen vanaf 2 maanden. 

 

Lees verder >>

 

Voor informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem je contact op met Hetty. >>

 

Lees hier hoe de cliënten haptonomie in water ervaren  >>

 


 

Hetty: "Volwassenen moeten vaak (weer) leren het water gewaar te worden, zich open te stellen voor deze gevoelsindruk. Om daarna de omhulling, die wij waterjas noemen, te kunnen gaan dragen en zo elkaar of hun kind te naderen of te dragen."