Ouders en kind

Als aanstaande ouder leer je bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding al vanaf 20 weken vóór de geboorte de band met je kind opbouwen en verdiepen. Ouders-en-kindbegeleiding is voor alle zwangere stellen die:

  • hun kind al vroeg willen laten weten en laten voelen dat het welkom is;
  • meer voor elkaar en hun kind willen betekenen;
  • al ruim voor de geboorte een relatie willen opbouwen met hun kind;
  • samen de geboorte van hun kind willen beleven en elkaar daarin volledig willen ondersteunen.
 

Hechting

Jullie leren als aanstaande ouders op een liefdevolle en bevestigende wijze contact te maken met je ongeboren kind. Het reageert hierop en het blijkt daardoor mogelijk 'te spelen' met jullie kindje. Zo ontstaat al voor de geboorte een warme band tussen ouders en kind. Jullie laten je kind voelen dat het welkom is zoals hij is, als uniek mens. Dit is de kern van de begeleiding. Vanuit dit (gevoelde) gewenst zijn ontwikkelt je baby in de schoot al een basiszekerheid.
 

Vader en moeder worden

In het contact met jou als vader ervaart jullie baby in de buik dat er buiten zijn moeder nog een wereld bestaat. Dit verruimt de binding met de moeder en maakt deze vrijer. Je leert als vader hoe je je partner bijstaat en helpt bij het dragen en beleven van jullie kind.
Als moeder leer je hoe je adequaat omgaat met weeën en pijn. Jullie leren hoe jullie samen je kind begeleiden in de weg die het (uiteindelijk zelf) moet afleggen tijdens de geboorte.
 

Na de geboorte

Als de baby er is, verdiept de band door de manier waarop jullie je kind tegemoet treden, dragen en verzorgen. Je leert je kind aan te spreken op zijn eigen mogelijkheden. Hij kan zich geleidelijk vanuit een innerlijke zekerheid ontwikkelen tot een zelfstandig, authentiek wezen.
 
Voor informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem je contact op met Hetty. >>
 
Folder Zwanger
Download de folder

 
Hetty:
"De hartverwarmende en vaak ontroerend mooie ontmoeting tussen ouders en hun nog ongeboren kind als het reageert op uitnodigende aanraking van de ouders is voor mij het toefje slagroom op de taart."
 

 
Lees hier de ervaringen van aanstaande ouder(s) >>